Algemene informatie
 

 
In Nederland zijn momenteel 9 QM-groepen actief en zij bieden o.a.:
  • organisatie van voorspeel/contactavonden of -middagen en
  • waar mogelijk bemiddeling

Voorspeel/contactbijeenkomsten: per jaar worden er door alle groepen 3 tot 4 avonden of middagen georganiseerd waarbij het ingestudeerde door en voor de leden en andere belangstellenden wordt voorgespeeld. Hierbij staat het plezier van het spelen voorop, zijn de bijeenkomsten informeel en vooral niet prestatiegericht. Alle niveaus kunnen aan bod komen, zowel de beginner, als de gevorderde en de vergevorderde. Het is geen verplichting om voor te spelen.

De bemiddeling: de pianist die een speelpartner zoekt kan terecht bij een contactpersoon bij een van de groepen. Bij de bemiddeling wordt gekeken naar speelniveau, voorkeur voor muziek, beschikbare tijd en afstand. Heeft de bemiddeling plaats gevonden, dan maken de spelers afspraken wanneer en hoe vaak men bij elkaar thuis oefent. De keuze van de muziek gaat in onderling overleg. Het duo studeert zelfstandig de stukken in en soms laat men zich door een pianoleraar de puntjes op de i zetten.

Landelijke quatre-mains dag: om de zoveel jaar wordt een landelijke dag georganiseerd, waarbij alle groepen zich presenteren met een of meerdere duo's.

Overige activiteiten: soms wordt door een groep een workshop georganiseerd, een gezellige avond of men spreekt eens af om in kleine groepjes bij elkaar te komen. Per groep kunnen deze activiteiten verschillen.

Is uw interesse gewekt?

Ga dan eens kijken en luisteren bij een speelmiddag of avond